Vår berättelse

Sjaustrukocken - En smakresa

Historien om Sjaustrukocken började år 2003 i Sjaustru, belägen på den östra sidan av Gotland. Det var Tommy och Ulla Malmquist som stod i centrum för denna kulinariska upplevelse. År 2023 tog sonen Niclas Malmquist, tillsammans med Elin Abrahamson över ansvaret för familjeföretaget. Båda delar en passion för mat, råvaror, matglädje, kunskap och det kulinariska arvet av Gotland.

För att utvecklas flyttades produktionen till rymligare lokaler på Stafva Gård i Barlingbo. Även om platsen för produktionen ändrades, så kommer hjärtat och själen av Sjaustrukocken alltid att ha sin rot i Sjaustru.

Sjaustrukocken är känt för hantverksmässig tillverkning av smaksatt senap, olja, vinäger, salmbärssylt, kryddor och mycket mer. Populariteten sträcker sig även till de mångsidiga presentpåsarna med olika delikatesser. All tillverkning sker med största hantverksmässiga omsorg, och inga onödiga tillsatser används. Dessutom används Gotländska råvaror i så stor utsträckning som möjligt, vilket ger produkterna en unik smak och kvalitet.

Sedan 2024 driver vi en stor gårdsbutik på Stafva gård med produkter från många gotländska producenter, här finns även möjlighet att äta lunch, fika eller äta en glass från guteglass. Här finns även möjlighet för grupper att boka in sig på vårt smaka på Gotland koncept.

Välkomna att låta er inspireras av den kulinariska värld som Niclas och Elin skapar genom Sjaustrukocken.

Sjaustrukocken-elin-niclas

Handla våra produkter

Handla våra goda oljor, senaper eller varför inte lite lammskit?

Våra produkter